Dodon a participat alături de Putin la parada militară din Moscova

6271443 24.06.2020 24 июня 2020. Президент РФ Владимир Путин на церемонии совместного возложения цветов к Могиле Неизвестного Солдата в Александровском саду в Москве. Слева направо: президент Таджикистана Эмомали Рахмон, президент Молдавии Игорь Додон. Справа налево: президент Белоруссии Александр Лукашенко и президент Абхазии Аслан Бжания. Россия отмечает 75-летие Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов. Григорий Сысоев / Фотохост-агентство

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la o parada militară la Moscova, de „Ziua Victoriei”, alături de președintele rus Vladimir Putin și alți lideri. Dar prezența musafirilor străini la festivitățile organizate pe fundalul pandemiei de coronavirus a fost redusă. Au mai urmărit parada din tribune liderul sârb, Aleksandar Vučić, cel belorus, Alyaksandr Lukașenka, alți câțiva președinți post-sovietici, dar și liderii republicilor separatiste georgiene Abhazia și Osetia de Sud.

Președintele kirghiz Sooronbay Jeenbekov a fost nevoit să se abțină de la apariția pe Piața Roșie, după ce în delegația sa au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook o secvență video înfățișând militarii moldoveni ai gărzii de onoare, care defilează prin fața Kremlinului.

„Sînt clipe de o mândrie deosebită pentru Moldova”, a scris Dodon.

Parada urma să aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus. Ea este organizată cu o zi înainte de începerea unui referendum de modificare a constituției ruse. Referendumul va dura o săptămână, iar Vladimir Putin aflat la putere din anul 2002 speră să obțină acordul concetățenilor pentru a putea rămâne președinte al Federației Ruse până în 2036.

Reamintim că anterior președinte Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu ar fi mers la parada militară de la Moscova, chiar dacă Kremlinul l-ar fi invitat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий