Doisprezece strănepoți ca doisprezece îngerași

Screenshot_1

Duminică, 10 septembrie, doamna Minodora CUCEREAVA din satul Dinăuţi, raionul Noua Suliţă, s-a văzut înconjurată mai de toţi cei dragi sufletului, cu excepţia celor din Italia şi România, care n-au putut sosi la jubileul ei de 80 de ani.

Minodora a lucrat toată viaţa la şcoala din localitate, iar după moartea soţului, s-a consacrat totalmente copiilor, apoi nepoţilor şi, în sfârşit, strănepoţilor. Are două fiice – Margareta şi Valentina, iar fiul Valentin i-a lăsat o rană adâncă în suflet, decedând la numai 25 de ani. Şi atunci, doamna Minodora, ca o mamă adevărată, a avut grijă de nora Svetlana, care a rămas la Dinăuţi şi n-a plecat la baştina sa din regiunea Cerkasy.

În prezent, octogenara Minodora, bunică şi străbunică, trăieşte împreună cu fiul lui Valentin şi Svetlana – nepotul Alexei, care, împreună cu soţia Oxana, îi asigură tihna sufletească.

– Mama a fost şi rămâne pentru noi ca un exemplu cum trebuie să-ţi trăieşti viaţa – cu demnitate, cinstit, onest, constată fiica mai mare a doamnei Minodora, Margareta Istrati, învăţătoare la clasele primare la Gimnaziul nr. 6 din Cernăuţi. Bucuriile noastre îi alină inima şi ise pare că are cei mai ascultători copii din lume, cei mai frumoşi nepoţi şi cei mai drăgălaşi strănepoţi. Este foarte mulţumită că trăimaşa cum ne-a povăţuit mereu.

– Cât ne este mama în viaţă, ne simţim şi noi copii, afirmă doamna Margareta.

Aşa este şi nu în zadar numeroasa familie a doamnei Minodora s-a fotografiat lângă leagănul din curtea casei părinteşti. Este leagănul unei copilării fericite, care nu se uită niciodată

Lasă un răspuns