Doza de sănătate. Avocado – aliment indispensabil pentru o dietă eficientă

00 Avocado

În pofida reputației proaste, consumul moderat de avocado poate accelera metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Așadar, acest fruct poate ajuta în curele de slăbire. Avocado are multe proprietăți nutritive.

Avocado ține sub control nivelul de colesterol (HDL), prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația datorită conținutului său ridicat de fibre. Acesta are proprietăți detoxifiante care țin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Avocado este un aliment indispensabil pentru oricine vrea să aibă o viață sănătoasă. Acest fruct ne oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele.

Motive pentru a consuma avocado:

* Este bogat în acid folic, un element esențial în timpul sarcinii, care contribuie la dezvoltarea bebelușului.

* Este o sursă bogată de vitamina C, un important antioxidant. Antioxidanții ajută la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor boli degenerative, precum maladia Alzheimer (pierderea memoriei) sau demența.

* Conține cantități mari de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor.

* Conține vitamina E, esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.

* Ține sub control nivelul de colesterol, prin reglarea nivelului trigliceridelor. Conține și Omega 3, care scade nivelul colesterolului rău. Omega 3 este foarte benefic pentru ochi și creier.

* Avocado conține vitaminele A, C, B6, B12 și K. Acestea protejează sistemul imunitar, cognitiv și nervos.

* Datorită vitaminelor din compoziția sa, fructul de avocado este unul dintre alimentele care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

* Îmbunătățește memoria datorită acizilor grași care oferă multe beneficii creierului.

* Avocado, datorită conținutului său de potasiu și fibre, reglează circulația sângelui.

* Consumul de avocado este benefic și pentru ochi, deoarece vitamina E absoarbe razele ultraviolete ale soarelui, protejând retina. Acest fruct protejează ochii și de efectele bolilor degenerative.

* Avocado acționează ca un scut împotriva bolilor. El revitalizează pielea și îi reface flexibilitatea.

* Oferă beneficii și pentru sănătatea orală, deoarece conține compuși care distrug celulele canceroase din cavitatea bucală și pe cele care împiedică buna funcționare a organismului.

* Avocado este bun pentru slăbit. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Avocado nu trebuie consumat în exces.

* În afară de beneficiile oferite prin consumul lui, avocado poate fi folosit și ca mască pentru ten și păr, deoarece hidratează și revitalizează celulele, oferă flexibilitate pielii și contribuie la regenerarea podoabei capilare.

Avocado este recomandat în dietele vegetariene, deoarece are o valoare nutrițională ridicată. Dacă este consumat în timpul sarcinii și al alăptării, avocado oferă nutrienții necesari pentru dezvoltarea fătului și nutriția corespunzătoare a copilului. Persoanele care consumă avocado sunt mai sănătoase și pot absorbi mai bine nutrienții valoroși pentru funcționarea corespunzătoare a organismului.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий