Doza de sănătate. Tratament cu usturoi pentru hipertensiune

0 Tensiunea

Potrivit mai multor studii de cercetare, usturoiul reprezintă un excelent protector al sănătății inimii.  Tratamentul cu usturoi poate reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și regla valorile tensiunii arteriale. Se cer respectate câteva modalități de a scăpa de hipertensiune:  hrană sănătoasă, evitarea consumului de sare, zahăr și grăsimi saturate și practicarea exercițiilor fizice în fiecare zi. Un lucru interesant este faptul că tratamentul cu usturoi a fost folosit zilnic ca medicament de către grecii și romanii din antichitate, pentru a vindeca boli și pentru a întări inima.

 Sare de usturoi. Alicina este o enzimă cu proprietăți medicinale prezentă în usturoi. Ea este cea care oferă multiple beneficii pentru sănătatea inimii. Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. El reprezintă un aliment de bază în dieta mediteraneană, fiind considerat cel mai sănătos ingredient din lume. Acest tratament restricționează folosirea sării și adaugă grăsimi sănătoase preparatelor, precum uleiul de măsline. Iată cum se prepară sarea de usturoi, care poate înlocui  sarea obişnuită.

Ingrediente:  6 căciulii de usturoi, 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin.

Preparare. Se curăță usturoiul și se sotează,  într-o cratiță sau tigaie, cu uleiul de măsline. Atunci când aceștia capătă un aspect auriu, se opreşte focul. Atenţie să nu se ardă! Se strecoară usturoiul pentru a rămâne crocant, nu uleios şi se pune într-un borcan. De fiecare dată când trebuie de asezonat un fel de mâncare, se ia puțin usturoi din borcan și se dă pe răzătoare. Bucatele preparate vor avea un gust deosebit.

Usturoi  consumat  pe stomacul gol. Este o modalitate eficientă de a scăpa de hipertensiune și de a combate numeroase boli. Tratamentul cu usturoi contribuie la detoxifierea ficatului, combate oboseala fizică, previne infecțiile…  Ideal este să se consume  doi căței de usturoi pe stomacul gol imediat ce v-ați trezit dimineața. Apoi beți și un pahar cu apă. Este posibil ca acest remediu să pară puternic. Dar, acest mic supliment de dimineață merită tot efortul.  Se vor observa rezultatele în doar 20 de zile.

Pentru a îndepărta mirosul neplăcut trebuie de băut puțină zeamă de lămâie și de mestecat o frunză de mentă. Mirosul va dispărea imediat!

Usturoi marinat în ulei de măsline. Tratamentul cu usturoi marinat în ulei de măsline este un remediu străvechi. Se poate regla tensiunea și scăpa de hipertensiune, într-un mod foarte simplu. Este delicios și potrivit în orice bucătărie.

Ingrediente:  20 căciulii de usturoi,  un litru de ulei de măsline extravirgin, un borcan din sticlă.

Preparare. În primul rând, se curăță  usturoiul și se taie cățeii în jumătate. Se pune usturoiul în borcan și se adaugă uleiul de măsline. Borcanul se închide şi se lasă la marinat timp de trei săptămâni.

O modalitate foarte bună de a beneficia de avantajele acestui remediu și de a scăpa de hipertensiune este să se consume zilnic două felii de pâine unse cu acest ulei medicinal.

Ceai de usturoi – un remediu străvechi. Ceaiul de usturoi este un alt remediu străvechi, ideal pentru sănătate, pentru slăbit, pentru a combate infecțiile și a încetini îmbătrânirea prematură. Toate acestea datorită vitaminelor, mineralelor și antioxidanților pe care îi conține. Se consumă acest ceai pe stomacul gol, sau la 20 de minute după prânz. Dacă preferați să mâncați doi căței de usturoi pe stomacul gol, atunci beți acest ceai minunat după-amiază. Ambele metode sunt eficiente pentru hipertensiune. Ingrediente: un cățel de usturoi, un pahar cu apă, puțin ghimbir ras (7 grame), 1 lingură de zeamă de lămâie (14 grame), 1 lingură de miere (28 grame).

Preparare.  Se pune la fiert apa şi când aceasta începe să fiarbă, se adaugă  cățelul de usturoi zdrobit și ghimbirul ras. Se amestecă bine și se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se strecoară, se adaugă zeama de lămâie şi se îndulceşte cu miere. Este un ceai delicios!

0 Tensiunea 2

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий