Stoltenberg a răspuns când va fi invitată Ucraina să adere la NATO

29 1 Ф 1

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Ucraina va fi invitată să devină membru cu drepturi depline al NATO, dar acest lucru se va întâmpla la „o anumită etapă”, comunică Fox News.

Întrebat de un jurnalist dacă este posibilă o confruntare între Rusia și NATO în cazul că Ucraina va adera la Alianță, Stoltenberg a răspuns că acum este un pas important pentru Alianță și Statele Unite să sprijine Ucraina. El a reamintit că NATO a fost creată pentru a preveni războiul.

„Eu sunt din Norvegia, avem graniță cu Rusia. Când Norvegia a aderat la NATO, Uniunea Sovietică a considerat că este o provocare. Cu toate acestea, a fost dreptul fiecărei națiuni suverane să-și aleagă propria cale. Acest drept aparține Norvegiei, Suediei, Finlandei și Ucrainei”, a declarat Stoltenberg.

În plus, Secretarul general al NATO a subliniat că ar fi teribil ca dictatorul rus Putin să-și atingă obiectivele în Ucraina, deoarece acest lucru ar încuraja alte regimuri autoritare să-și atingă obiectivele prin forță. „De aceea, susținerea Ucrainei este importantă pentru noi și pentru Statele Unite, precum și invitarea ei de a deveni în viitor un membru cu drepturi depline al Alianței”, a conchis secretarul general al NATO.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий