În 2023, în regiunea Cernăuţi au fost plantate 24 de hectare de păduri noi

23 11 F 2

Aceste date parvin de la Oficiul Silvic Podilia. Astfel, în regiunea Cernăuți au fost plantați în total două milioane 875 de mii de puieți. Reîmpăduriri au fost efectuate pe o suprafață de 471 de hectare. În total, în regiunile Hmelniţki, Cernăuți și Ternopil au fost create 102 hectare de păduri noi, fiind plantați opt milioane 939 de mii de puieți.

Potrivit departamentului, silvicultorii au îndeplinit planul anual cu 180 la sută. Oficiul a estimat că specialiștii au plantat aproximativ trei copaci pentru fiecare locuitor din regiunile Hmelnţki și Cernăuți și doi copaci pentru fiecare locuitor din Ternopil.

„Iată matematica simplă: un copac adult produce aproximativ 120 kilograme de oxigen pe an, adică aproape 100 de metri cubi. Acest lucru este suficient pentru doi oameni timp de un an. Un copac poate absorbi atât de mult carbon cât emite un motor de mașină pe parcursul a câteva mii de kilometri și procesează mai mult de o tonă de dioxid de carbon pe parcursul vieții sale”, a explicat departamentul.

Anterior, s-a comunicat  că în pădurile din regiunea Cernăuţi li s-au dat drumul la 300 de fazani.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий