În Crimeea ocupată, o operațiune reușită a forțelor ucrainene a dus la distrugerea navelor de debarcare rusești

11 11 Ф 3

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a confirmat că două ambarcațiuni de debarcare rusești, lovite de drone ucrainene de atac la suprafață lângă coastele Crimeii ocupate temporar, s-au scufundat. Astfel, rezultatele recunoașterilor suplimentare efectuate la 10 noiembrie în zona Golfului Vuzka au arătat că micile ambarcațiuni de debarcare ale Flotei rusești de la Marea Neagră au fost distruse. Despre aceasta scriu analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Serviciul ucrainean de informare a publicat imagini din satelit și a comunicat că aparatele nepilotate au atacat două ambarcațiuni ale ocupanților: o navă din proiectul mai vechi 1176 „Akula” și cealaltă mai nouă din proiectul 11770 „Serna”.

„Serviciul de informații a comunicat că nava „Serna” era încărcată cu vehicule blindate, inclusiv transportoare blindate de trupe BTR-82, și că forțele rusești au folosit anterior navele „Serna” pentru a acoperi navele Flotei rusești din Marea Neagră în timpul raidurilor, atunci când forțele rusești nu dispuneau de capacități de apărare aeriană a flotei.

Potrivit ISW, un blogger rus susține că trupele ucrainene au încercat, de asemenea, să lanseze un atac cu drone asupra unui depozit de petrol din Feodosia și un atac cu rachete de croazieră Neptun asupra Flotei Mării Negre și a bazelor FSB din Ciornomorsk.

„ISW continuă să evalueze că, începând din iunie 2023, forțele ucrainene au desfășurat o campanie de blocare a infrastructurii militare rusești din Crimeea ocupată, în principal a activelor Flotei Mării Negre, pentru a reduce capacitatea armatei ruse de a folosi Crimeea ca o trambulină pentru operațiunile rusești din sudul Ucrainei”, se arată în declarație, citată de TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий