Întoarcerea în Ucraina a persoanelor obligate să-și facă serviciul militar: Kuleba face o declarație

26 4 F 7
Problema returnării în Ucraina a ucrainenilor din străinătate pasibili serviciului militar este una corectă, a declarat de ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul leton de Externe, Baiba Braže, relatează RBK-Ucraina.
„Cred că acest lucru (întoarcerea recruților în Ucraina) este echitabil pentru bărbații ucraineni din Ucraina. Cred că va fi corect pentru ei dacă bărbații din străinătate se vor întoarce în țară”, a opinat ministrul.
El a precizat că toți bărbații de vârstă de recrutare, care au părăsit țara după începerea invaziei la scară largă, au primit statut legal și beneficii sociale prin intermediul cetățeniei ucrainene. „Sarcina mea ca diplomat este de a proteja ucrainenii din străinătate. Voi face acest lucru. Dar, așa cum am menționat deja, este vorba despre justiție. Dreptate în relațiile dintre ucrainenii din străinătate și ucrainenii din Ucraina. Și dreptate în relațiile dintre statul ucrainean și un cetățean al Ucrainei», a declarat Kuleba.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий