La Oleșki oamenii stau pe acoperișul caselor fără apă și hrană

8 06 Ф 5

Oleșki, localitate ocupată temporar de trupele rusești, este deja inundată în proporție de 90 la sută,  după ce Centrala hidroelectrică de la Kahovka, regiunea Herson, a fost aruncată în aer. Ocupanții nu permit locuitorilor să părăsească orașul pe cont propriu, a comunicat primarul Evghen Ryșciuk, relatează RBK-Ucraina cu referire la interviul acordat de acesta Audiovizualului public ucrainean.

Potrivit lui, casele din Oleșki sunt inundate aproape până sub acoperiș, iar nivelul apei pe străzi ajunge la 3 metri. „Oleșki este inundat în proporție de aproximativ 90 la sută, poate puțin mai mult. Adică, în oraș există foarte puțin teren uscat”, a spus primarul. Întrucât apa din Nova Kahovka a început deja să se retragă, se așteaptă ca nivelul ei să scadă și în Oleșki în aproximativ o zi sau două.

8 06 Ф 3

În ceea ce privește evacuarea populației, „autoritățile” de ocupație rusești nu fac nimic pentru a salva oamenii din Oleșki, iar invadatorii nu le permit cetățenilor să părăsească singuri comunitatea.

„Oamenii din unele localități îmi scriu și mă sună că rușii nu dau drumul oamenilor care vor să plece pe cont propriu. Prin urmare, oamenii stau pe acoperișuri încă de aseară. Mai mult, când rușii au venit în orașe și sate, au confiscat toate bărcile populației. Așa că acum a face rost de bărci este o problemă”, spune Ryșciuk.

8 06 Ф 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий