Lloyd Austin: „SUA și NATO nu se vor lăsa atrase în războiul declanșat de Kremlin, ci vor sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar”

13 05 F 1

O astfel de declarație a fost făcută de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, în timpul unui discurs în Senatul Statelor Unite, informează FREEDOM. La întâlnire s-a discutat despre cererea Președintelui american, Joe Biden, de finanțare militară pentru anul viitor. Șeful Casei Albe a cerut 842 de miliarde de dolari. Suma este mare, dar, potrivit lui Austin, „corespunde provocărilor de securitate”. „Nu ne vom lăsa atrași în războiul pe care l-a ales Putin, dar vom fi alături de Ucraina atâta timp, cât ea se va apăra și vom continua să consolidăm capacitățile colective de apărare și descurajare ale NATO”, a spus ministrul american al Apărării.  El a reamintit că aliații și partenerii din formatul Ramstein au alocat împreună aproximativ 20 de miliarde de dolari pentru a ajuta securitatea Ucrainei, inclusiv „sute de tancuri, mii de alte vehicule blindate, sisteme vitale de apărare aeriană, sute de sisteme de artilerie și alte active importante”. „Acest sprijin va dura atâta timp, cât este nevoie ca Ucraina să-și recapete libertatea”, a rezumat Austin.

Șeful Pentagonului a mai menționat că SUA își vor extinde complexul militar-industrial pentru a asigura nevoile de securitate ale Ucrainei și pentru a-și susține propria capacitate de luptă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий