Luminița Odobescu: „Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei a afectat în mod direct România”

28 09 F 1

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu,  s-a referit la căderea pe teritoriul țării sale a unor fragmente de drone, similare celor folosite de ruși pentru a ataca infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre. „Acest lucru este foarte grav și prezintă un risc pentru cetățenii noștri”, a spus ea, citată de Canalul de televiziune ucrainean TSN. Ministrul de Externe a subliniat că incidentul a reprezentat o încălcare a spațiului aerian românesc. Luminița Odobescu a mai menționat că autoritățile române „condamnă ferm” toate loviturile Federației Ruse asupra infrastructurii civile ucrainene. „Situația de securitate din regiunea noastră se deteriorează… Ceea ce face Rusia în ultima vreme în regiunea noastră este revoltător», a spus Odobescu.

De remarcat că, după incidentele din România, diplomatul rus de la București a fost convocat de mai multe ori. Ministerul Afacerilor Externe a subliniat încă o dată protestul față de o nouă încălcare a spațiului aerian românesc de către dronele rusești.

În noaptea de 26 septembrie, rușii au atacat cu drone infrastructura portuară și de frontieră din raionul Ismail din regiunea Odesa. Dronele au avariat o clădire a unui punct de control, depozite și aproximativ 30 de camioane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий