Maia Sandu: Ucraina trebuie ajutată, altfel Rusia nu se va opri

28 08 Ф 2

Ucraina trebuie să primească mai mult sprijin și toată lumea ar trebui să înțeleagă că, dacă nu este ajutată, Rusia nu se va opri și va merge mai departe, a declarat de Președintele moldovean, Maia Sandu, a relatat RBK-Ucraina.  Maia Sandu speră că va fi primit sprijin suplimentar în curând, astfel încât Ucraina să-și poată recâștiga teritoriile și să se vadă sfârșitul acestui război. În caz contrar, ea crede că Rusia nu se va opri la Ucraina sau la Moldova. „Țara noastră se învecinează cu Ucraina și se confruntă cu tensiuni serioase cu Rusia, în special în legătură cu Transnistria nerecunoscută, unde sunt  trupe rusești”, a citat-o pe Maia Sandu CNN.

Anterior, presa a relatat că, în februarie, dictatorul rus Vladimir Putin a anulat un decret de politică externă din 2012, care recunoștea parțial independența Republicii Moldova.

„Trupele rusești sunt dislocate ilegal în regiunea transnistreană. Și, desigur, acesta este modul în care autoritățile ruse încearcă să influențeze situația din Moldova”, a declarat Sandu.

Președintele moldovean a mai explicat că atunci când oameni din Rusia încearcă să răstoarne un guvern ales în mod democratic, este un semn foarte clar că nu există respect pentru această țară.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

 

Добавить комментарий