Ministrul infrastructurii din Ucraina este anchetat pentru corupție

2194765

Volodymyr Omelian, Ministrul infrastructurii din Ucraina, este anchetat de Biroului Naţional Anticorupţie (NABU) sub suspiciunea de îmbogăţire ilegală.

Ministrul vizat a dezminţit într-o postare pe Facebook că ar fi făcut ceva ilegal şi a sugerat că ancheta ar putea fi o tentativă de a-l discredita înaintea alegerilor prevăzute pentru 2019, dar şi că a fost luat în vizor de grupuri de interese pentru că promovează reforme economice.

NABU l-a informat joi dimineaţa pe ministru în legătură cu ancheta, subliniind că averea de care dispune — între care 90.000 de dolari cash şi un autoturism BMW — depăşeşte ceea ce ar fi putut acumula ca funcţionar public începând din anul 2000.

Inspectorii anticorupţie mai susţin că acesta nu a declarat bunuri în valoare de sute de mii de dolari în 2015 şi 2016, între care autoturismul, costul chiriei pentru casa în care locuieşte, al reşedinţei sale de la ţară şi al terenului pe care l-a utilizat.

Deocamdată, Omelian a fost pus să plătească o cauţiune de 5 milioane de grivne.

Volodymyr Omelian a contribuit la venirea în Ucraina a companiei aeriene Ryanair, în martie, fapt salutat de guvern drept un exemplu de succes al demersurilor întreprinse de Kiev pentru a le face mai uşoară viaţa investitorilor străini, în pofida problemelor pe care le are ţara cu corupţia şi cu influenţa oligarhilor asupra economiei.

Добавить комментарий