Nu ardeţi frunzele uscate!

1

Toamna din acest an ne bucură cu vreme caldă și uscată. În același timp crește riscul izbucnirii incendiilor, cauzate de arderea resturilor vegetale, frunzelor uscate. Este o situație periculoasă atât pentru orașul nostru, cât și pentru întreaga regiune. Frunzele uscate și resturile vegetale se aprind foarte ușor, iar flăcările distrug stratul fertil al solului și insectele.

Secția orășenească a Direcției Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență în regiunea Cernăuți le amintește cetățenilor din ținut că trebuie să respecte regulile de securitate antiincendiu, să nu cauzeze incendii în ecosisteme. În primul rând, se interzice arderea frunzelor uscate și resturilor vegetale, să nu aprindă ruguri în apropierea caselor.

Dând foc frunzelor uscate, mulți cetățeni nu conștientizează faptul că procedează nelegitim. Legea prevede pentru aceasta tragerea la răspundere administrativă. Iată conținutul articolului 77-1 al Codului Ucrainei pentru încălcările administrative: „Pentru incendierea miriștii, luncilor, păscătoriilor, sectoarelor cu vegetație naturală de stepă, resturilor vegetale se prevede o amendă de la zece până la douăzeci minimuri neimpozabile ale veniturilor cetățenilor și de la cincizeci și până șa șaptezeci minimuri neimpozabile ale veniturilor cetățenilor – pentru persoanele în post”.

Ne adresăm cetățenilor să respecte regulile de securitate antiincendiu, să renunțe la arderea resturilor vegetale și gunoaielor. Dacă vedeți că cineva face acest lucru, explicați-i în ce constă pericolul. Este o datorie a fiecăruia.

V. KOLODRIVSKI,

şeful Secției orășenești a

Direcției Serviciului de Stat pentru

Situațiile de Urgență în regiunea Cernăuți

Lasă un răspuns