Perspectivele câmpului pașnic

16 07 F 1

„Ziua câmpului”, practică foarte răspândită pe timp de pace, când o mare atenție era acordată agriculturii,  a avut loc și în condițiile de astăzi, cauzate de război, la Stațiunea bucovineană de cercetări agricole de stat a Institutului Agricol al Regiunii Carpatice al Academiei Naționale de Științe Agrare din Ucraina. Scopul principal al evenimentului a fost de a prezenta producătorilor agricoli din regiune realizările cercetătorilor științifici  de la Stațiunea bucovineană, precum și de la  alte instituții de frunte ale Academiei respective. La „Ziua câmpului” a participat și prim-adjunct  al șefului Administrației Militare Regionale Cernăuți, Aliona Atamaniuk. În special, participanții au discutat despre starea și perspectivele științei agricole din regiune, inclusiv despre dezvoltarea selecției interne, producția de semințe și tehnologiile moderne de cultivare a culturilor agricole. Stațiunea bucovineană  de cercetări a Institutului Agricol al Regiunii Carpatice al Academiei Naționale de Științe Agrare din Ucraina a prezentat 52 de soiuri de cereale selectate de către instituțiile științifice din rețeaua Academiei, inclusiv 34 de culturi cerealiere de toamnă, 15 culturi cerealiere de primăvară și 3 soiuri de mazăre, iar Institutul de cultivare a cartofului a demonstrat 24 de soiuri de cartofi.

16 07 F 2

Participanții la „Ziua câmpului” s-au deplasat pe masivele de cultivare  a diferitor soiuri de soia, fasole și de porumb-hibrid din selecția Stațiunii de cercetări și instituțiilor științifice din Ucraina.

De asemenea, ei au luat cunoștință de parcul de mașini și tractoare al întreprinderii private «Zahidnyi Bug» și de producția acesteia. Au inspectat culturile de grâu de iarnă de soiuri forte, de sfeclă de zahăr și de porumb, scrie site-ul Administrației Militare Regionale.

16 07 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий