Politician polonez: Orban a propus Poloniei să ia parte la divizarea teritoriului Ucrainei

Zh5k9kpTURBXy8wYzE3YzkyMDY2NTU3YTY5ODZjOWU0ZmY5MmYxYThhMi5qcGeSlQPNAvEAzQ2hzQerkwXNAxTNAbyBoTAB

Primul ministru al Ungariei, Victor Orban, a propus Poloniei să profite de criza ucraineană pentru a ocupa și împărți Ucraina, susține politicianul polonez Slavomir Nitras, notează „Evropieska Pravda» (Adevărul European) cu referire la Onet.pl.

Potrivit lui, Ungaria este o „țară periculoasă», pentru că ungurii visează să schimbe ordinea postbelică.

„Știu că Orban visează la o astfel de schimbare. Victor Orban încerca să ne convingă să ocupăm și să împărțim teritoriile ucrainene în perioada crizei din Ucraina. La fel ca Vladimir Putin, el visează la revizuirea frontierelor Europei”, a declarat membrul partidului polonez de opoziție „ Platforma Civică».

„Noi nu vrem să destabilizăm Europa. Îl cunosc pe Victor Orban. Este educat, cunoaște limbi străine și știe să se comporte ce elitele internaționale. Este un politician inteligent și foarte periculos», a spus Nitras.

Amintim că Ungaria blochează desfășurarea ședințelor Comisiei NATO-Ucraina, din cauza încălcării drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina prin prevederile legii educației. Orban a spus anterior că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei și a sugerat că acest stat va rămâne în zona de influență a Rusiei. În același timp, Ungaria la nivel oficial întotdeauna a susținut integritatea teritorială a Ucrainei.

Slavomir Nitras este politician polonez, politolog, membru al Sejmului de legislaturile a 5-a, a 6-a și al 8-a, deputat în Parlamentului European (2009-2014), consilierul șef al primului ministru Evo Kopach în perioada 2014-2015 .

Libertatea Cuvântului, Cernăuți

Добавить комментарий