Proiecte care vor aduce investiții în comunitățile din regiune

3 11 Ф 6
La Cernăuți a avut loc treningul privind pregătirea propunerilor privind proiectele în cadrul Programului Interreg NEXT România – Ucraina 2021-2027. Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul Tehnic Comun al Programului împreună cu Administrația Militară Regională Cernăuți și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava (România). La trening au fost prezenți reprezentanți ai comunităților locale, instituțiilor educaționale și medicale, precum și ai ONG-urilor interesate de înaintarea cererilor de participare la proiecte.
3 11 Ф 7
În deschiderea treningului, către organizatorii și participanții la el s-a adresat primul vicepreședinte al Consiliului Regional, Mykola Guitor. Oficialul i-a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia celei de-a 105-a aniversări a Vicei Bucovinene și le-a urat o activitate fructuoasă. De asemenea, a subliniat că în Consiliul Regional Cernăuți există exemple de succes în ceea ce privește realizarea proiectelor transfrontaliere ucraineano-române. Unul dintre acestea este programul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în regiunea transfrontalieră Cernăuți-Suceava (Șepit – Izvoarele-Sucevei)”, lansat în 2018. Mykola Guitor a menționat că participarea la programele internaționale este o bună oportunitate de a atrage investiții străine în dezvoltarea comunităților ucrainene și a mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul acordat.
La deschiderea treningului au mai participat adjunctul șefului Administrației Militare Regionale, Iulia Hrițcu-Andrieș, Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu și directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava, Cezar Grozavu.
În cadrul treningului, participanții au aflat despre specificul competițiilor din cadrul Programului, cum să dezvolte o idee într-o soluție de proiect, să completeze cererea, să pregătească un buget etc., scrie site-ul Consiliului Regional Cernăuți.
3 11 Ф 8
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий