Regiunea Cernăuți: WC-ul public care pătează imaginea ţării

FotorCreated

Imaginile ce le întâlnim pe șoseaua care face legătura dintre Cernăuţi spre România sfidează bunul simț. La doar 4-5 kilometri de PTF „Porubne”, mai exact în localitatea Stârcea din raionul Hliboca, în loc de „Welcome to Ukraine” întâlnim la marginea drumului un WC public.

Țigla metalică a acoperişului toaletei are culoarea albastru-galben, iar această combinaţie îţi aduce aminte de drapelul naţional al ţării. Mii de turişti şi călători care zilnic trec pe acest drum rămân nedumeriţi de ideea „arhitectului” de a profana simbolurile statului ucrainean.

Ciudăţeniile nu se termină aici. Pe unul din pereţii WC-ului cineva a scris cu litere mari „Slavă Ucrainei”. Inscripţia stă în văzul tuturor de mai multe luni fără ca autorităţile să ia măsurile cuvenite. Cei care vor să-şi facă nevoile în această toaletă sunt şi şoferii TIR-urilor care acum sunt nevoiţi să stea câteva zile în şir pentru a trece vama. Însă şi aceştia sunt şocaţi de cele văzute, pentru că pe lângă mizeria din jur este imposibil să intri în toaletă din cauza mirosului insuportabil şi a antisanitariei totale. De aceea, oamenii s-au obişnuit să-şi rezolve problemele la marginea şoselei ce duce spre UE, sau în cel mai bun caz, pe la toaletele benzinăriilor şi a restaurantelor din zonă.

Lasă un răspuns