Republica Moldova sprijină planul de pace al Ucrainei

27 04 2023 F 1

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a efectuat o vizită la Chișinău, unde s-a întâlnit cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, comunică Serviciul de presă al șefului statului moldav. „Șeful statului a discutat cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, situația din țara vecină și provocările de securitate din regiune și a confirmat, de asemenea, sprijinul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat. Discuțiile dintre Kuleba și Sandu s-au concentrat și pe modalitățile de sprijinire reciprocă în realizarea reformelor care să accelereze procesul de aderare a Ucrainei și a Moldovei la Uniunea Europeană.

„Președintele Maia Sandu a remarcat că țara noastră sprijină planul de pace al Ucrainei și pledează pentru crearea unui Tribunal Internațional care să investigheze și să pedepsească crimele agresiunii ruse”, a adăugat Serviciul de presă.

Anterior, mass-media a informat că UE va trimite o misiune civilă în Moldova pentru a ajuta țara să lupte împotriva amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei. Uniunea Europeană face acest pas pe fondul unor rapoarte conform cărora Kremlinul lucrează la destabilizarea fostei republici sovietice.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий