Şefa unui departament din administraţia preşedintelui Zelenski, reţinută după ce a luat mită 150.000 de dolari

preview_w698zc0

Directorul Departamentului de informare publică din cadrul Biroului Președintelui Ucrainei, Svitlana Kondzelia, a fost reținută de ofiţerii Biroului Naţional Anticorupţie de la Kiev, fiind suspectată că a luat mită 150.000 de dolari.

Administraţia preşedintelui Volodimir Zelenski a confirmat reţinerea Svitlanei Kondzelia, precizând că, începând cu anul 2005, aceasta şi-a desfăşurat activitatea în diverse departamente ale Administraţiei Prezidenţiale.

„Corupția trebuie eradicată. Cu cât poziția unui oficial corupt este mai înaltă, cu atât acțiunile abuzive ale unui astfel de persoane sunt mai periculoase pentru stat” – se arată într-o declaraţie a administraţiei preşedintelui Zelenski.

„Șefa unuia dintre principalele departamente ale ale Biroului Președintelui Ucrainei, o persoană care i-a fost complice, precum şi alţi membri ai unui grup infracional organizat au fost reținuți imediat după ce au primit suma de 150.000 de dolari, reprezentând prima tranșă din întreaga mită solicitată în valoare de 300.000 de dolari” – au explicat anchetatorii ucraineni, potrivit rbc.ua citat e  rador.

Добавить комментарий