Ucraina solicită sistemele americane de apărare antirachetă

maxresdefault

Autoritățile ucrainene au transmis o solicitare oficială către SUA pentru achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană, a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Statele Unite, Valeri Cialîi.

Armata ucraineană are nevoie de cel puțin trei complexe de acest fel, la un preț de 750 de milioane de dolari fiecare.

„Nevoile noastre din perioada următoare, după părerea mea, sunt spațiul maritim, spațiul aerian, este ceva fără de care pur și simplu nu putem să ne asiguram apărarea țării”, a spus diplomatul ucrainean.

Potrivit lui Cialîi, solicitarea adresată Washingtonului a fost exprimată și la întâlnirea președinților Ucrainei și a Statelor Unite la Bruxelles, precum și la întâlnirile părții ucrainene cu consilierul american pentru securitate națională, John Bolton.

Ambasadorul a mai adăugat că armata ucraineană are nevoie și de sisteme radar, dar și de complexe de lupta împotriva lunetistilor.

În martie, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Ucraina de arme letale, incluzând 210 rachete și lansatoare Javelin la un preț estimat de 47 milioane dolari. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a menționat că Washingtonul susține furnizarea de arme defensive pentru Ucraina.

Добавить комментарий