Un fermier din Ucraina produce mere în formă de inimă

07c76cbe0db1b9b9f92a41fb14d7d201

Omul de afaceri Valerii Podolski din Ucraina creează noi forme pentru fructe și legume. Totul este natural, organic și chiar „din inimă”. Potrivit unei postări realizate de jurnalista – Irina Sadovaya, cofondatoarea Portal Lifestyle, Valerii Podolski a brevetat formele speciale în care pot fi crescute fructele, scrie Seeds.

„Valerii Podolski este un inginer experimentat și om de afaceri care a proiectat și brevetat forme speciale în care pot fi crescute legume, fructe și pomușoare de diferite forme. Își crește „inimile” în regiunea natală Donețk, în apropierea orașului Dobropilea, arendând circa 70 de hectare de livezi”.

Potrivit ei, invenția nu este valabilă pentru exploatațiile mari, însă fermierii mici apreciază mult ideea. „Este suficient să ai zeci sau sute de pomi cu a câte 5-7 mere pe fiecare”, susține Irina Sadovaya.

În ajunul Zilei Îndrăgostiților, un lot de mere unice în formă de inimă au fost furnizate unui supermarket din Ucraina. Cumpărătorii au oferit pentru fructele „inimă” de la 55 la 70 grivne (2-2,60 euro) per bucată.

„Unii colegi ai lui Valerii iau o cale diferită: importă forme speciale din China, cu ghidaje de inscripții și figuri populare. Podolski este mai interesat de modelul natural al fructului, de originalitatea acestuia. Inscripțiile sunt realizate numai la comandă, când este necesar să se stabilească o anumită marcă, nume, logo, pentru a participa la o anumită expoziție. Chinezii nu sunt concurenți în acest moment. Formele lor trebuie fixate pe fructe cu ajutorul multor șuruburi, iar aceasta este o sarcină care necesită foarte mult timp, pe când formele lui Podolski se prind instantaneu”.

08c54ed097d84980ce323e7c1a66dd55

Добавить комментарий