Un militar român, ucis în atentatul sinucigaș de azi de la Kabul

images_cms-image-000076291

Un militar român a murit azi la Kabul în urma unui atac sinucigaș într-un cartier rezidențial din capitala Afganistanului, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

Explozia a avut loc, potrivit Al Jazeera, în cartierul Shash Darak în care se află ambasada SUA dar și sediul Serviciului Național de Informații din Afganistan, aproape de Zona Verde unde a avut loc și atentatul de luni noaptea.
În zonă s-ar afla și cartierul forțelor NATO, sediul Ministerului de Apărare din Afgansitan, dar și sediul reprezentanței CIA.
Talibanii au revendicat atacul care a avut drept țintă un convoi al forțelor străine, în centrul capitalei. Un purtător de cuvânt al forțelor talibane, Zabihullah Mujahid, a susținut că au murit 12 străini și 8 soldați afgani, iar trei vehicule au fost distruse, scrie Reuters.

«La spitalul nostru au ajuns cinci cadavre și 25 de răniți”, a precizat pentru AFP directorul spitalului Wazir Akbar Khan, Farid Ahmad Karimi.

De altă parte, oficialii afgani susțin că atentatul s-a soldat cu 10 morți și cel puțin 40 de răniți.

Reamintim că anterior un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în noaptea de luni spre marți, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.

Atentatul, care a fost revendicat de talibani, a avut loc în apropierea unui vast complex din Zona Verde, care adăpostește agenții umanitare și organizații internaționale și unde își desfășura activitatea și Ambasada României la Kabul. Un tractor plin cu expozibili a fost detonat în apropierea reprezentanței după care indivizi înarmați au pătruns în complexul care adăpostește misiunile diplomatice și au deschis focul la întâmplare. Aproape întreaga noapte de luni spre marți s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate. Cei 5 atacatori au fost uciși.

Добавить комментарий