Un nou scandal între Ucraina și Ungaria! Peter Szijjarto: Acțiunile autorităților ucrainene sunt inadmisibile

ungar

Serviciul de Securitate din Ucraina (SSU) a efectuat percheziții la unul din fondurile de carite din regiunea Transcarpatia pentru a verifica informațiile despre implicarea în activități care vizează încălcarea suveranității statului, notează Evropeiska pravda cu referire la site-ul SSU.

„În timpul perchezițiilor oamenii legii au găsit o serie de materiale tipărite care promovează așa-numita „Ungaria Mare” și crearea autonomiei etnice în Transcarpatia” ,  se menționează în comunicat.

Budapesta a reacționat imediat, convocând pentru explicații ambasadorul Ucrainei în Ungaria.

Pe pagina sa de Facebook, ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto a postat un mesaj video intitulat „Vom proteja ungurii din Trancarpatia în toate forumurile internaționale”.  Peter Szijjarto  a declarat că acțiunile autorităților ucrainene sunt inadmisibile.

„În ciuda promisiunilor recente și a așa-numitelor încercări de reconciliere, într-un sens figurat, din păcate în Ucraina principala politică a guvernului rămâne intimidarea comunității maghiare și activitatea anti-maghiară», a spus ministrul maghiar.

De asemenea Peter Szijjarto  a promis că va aborda această problemă la conferința video de astăzi a miniștrilor de externe ai NATO.

„Este inacceptabil ca o țară care pretinde că își dorește integrarea euro-atlantică și transatlantică să intimideze constant și să exercite presiuni asupra unei minorități naționale care aparține unuia dintre statele membre NATO», a spus ministrul.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий