Stepanov: Nu sunt bani pentru salariile medicilor

63_tn

În ciuda faptului că ministrul Sănătății din Ucraina, Maxym Stepanov, a anunțat   anterior planurile privind majorarea salariilor medicilor de la 1 ianuarie 2021, propunerile Ministerului Sănătății referitoare la Bugetul de stat pe anul următor nu au fost incluse în versiunea finală a documentului.  Ministrul a anunțat acest lucru în timpul unui briefing online din 30 noiembrie. Videoclipul a fost postat pe pagina de Facebook a Ministerului.

„În calitate de ministru al Ocrotirii Sănătății nu am votat pentru acest buget. Nu mi-am permis să susțin aceste cifre în bugetul pentru anul următor” , a spus ministrul.

„Orice țară civilizată nu plătește 6 mii de grivne pentru o astfel de muncă. Polonia vecină sau alte țări europene  oferă salarii de 5-6 mii de euro. Adică de 30 de ori mai mult «, a spus ministrul.

Stepanov a menționat că un medic din Ucraina ar trebui să primească un salariu de 23 de mii de grivne, o asistentă medicală — 17 mii de grivne, iar restul personalulului medical — 12 mii de grivne.

„Acesta este minimul pe care îl putem face pentru lucrătorii noștri din domeniul medical”, a subliniat șeful Ministerului Sănătății.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий