Un ucrainean s-a îmbolnăvit de coronavirus a treia oară

456414

Un locuitor din regiunea Ternopil care de două ori s-a îmbolnăvit de coronavirus, s-a infectat și a treia oară.

Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției Regionale de sănătate, Vladimir Bogaiciuk.

«Avem un pacient, care s-a îmbolnăvit pentru a treia oară. Trebuie să înțelegem că chiar dacă am fost bolnavi de coronavirus, acest lucru nu ne protejează de îmbolnăvirea repetată», a spus el.

La mijlocul lunii martie, pe fundalul pandemiei de coronavirus, autoritățile au introdus un regim de carantină de trei săptămâni în țară. În special,  au fost interzise evenimente în masă cu participarea a 200 de persoane, cu excepția celor care au loc pentru necesitate de stat. Este premisă desfășurarea activităților sportive fără spectatori și cu permisiunea organizațiilor internaționale. De asemenea, timp de trei săptămâni, instituțiile de învățământ au fost închise.

La mijlocul lunii iunie, autoritățile au anunțat începutul celui de-al doilea val de coronavirus. Prim-ministrul Denis Șmîgal a îndemnat concetățenii să respecte recomandările Ministerului Sănătății: să păstreze distanța socială, să poarte măști, să nu uite de dezinfecție. În plus, guvernul a prelungit până la 31 iulie acțiunea carantinei adaptive.

 

 

Добавить комментарий