Una dintre cele mai bune comedii din secolul al XXI-lea, jucată pe scena Teatrului cernăuțean, cu scopul de a ajuta financiar Armata Ucraineană

25 04 2023 LR 2 (2)

De regulă, ziua de luni este zi liberă pentru actorii de teatru. Dar există și excepții. Luni, 24 aprilie, scena Teatrului Muzical-Dramatic Regional „Olga Kobyleanska” din Cernăuți a fost pusă la dispoziția unui grup de actori din capitală. Ei întreprind un turneu prin regiunile Ucrainei cu comedia „Nr.13, sau All inclusive”, după piesa dramaturgului englez Ray Cooney, colectând mijloace bănești pentru Forțele noastre Armate. La spectacol este antrenată o pleiadă a actorilor teatrului ucrainean. În rolurile principale s-au produs Volodymyr Goreanski, Lilia Rebryk, Oleksii Vertinski și alți actori talentați. Comedia „Nr.13, sau All inclusive” are un subiect dinamic și un final neprevăzut. Acțiunea se petrece în numărul de hotel 13, iar termenul „all inclusive” (care în traducere din engleză înseamnă și „alte servicii”), este folosit în industria hotelieră.

25 04 2023 LR 3 (2)

Acesta este al doilea spectacol cu care s-au prezentat actorii de la Kiev la Cernăuți în anul curent. În ambele cazuri  sala Teatrului din Cernăuți a fost arhiplină. „M-am convins că în aceste clipe de grea încercare oamenii au nevoie și de relaxare, iar comedia este foarte potrivită”, a remarcat actrița din Kiev Lilia Rebryk, originară din Cernăuți. Pentru ea este o mare bucurie de a evolua în orașul natal, în fața minunatului public spectator bucovinean. Între spectacolele de la Cernăuți și Hmelnițki, Lilia Rebryk a poposit în casa părintească, alături de părinți – Ion și Vera Todoriuc. În contul său de Facebook actrița a notat: „Iubiți-vă părinții, prețuiți fiecare clipă petrecută împreună cu ei , spuneți „vă iubesc, mi-i dor, vă mulțumesc”. În viață aceste cuvinte niciodată nu sunt de prisos”.

25 04 2023 LR 4 (3)

25 04 2023 LR 1

Imagini de la spectacolul „Nr.13, sau All inclusive”, prezentat pe scena Teatrului cernăuțean; Lilia Rebryk împreună cu părinții.

Fotografiile au fost distribuite „Libertății Cuvântului” de doamna Vera Todoriuc, mama actriței Lilia Rebryk.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий