Ungaria, primul stat din Europa care testează Sputnik V, vaccinul anti-COVID rusesc

-vaccine-covid-19-va-thuoc-dieu-tri

Oficiali de la Budapesta au declarat că țara va primi un prim eşantion din vaccinul împotriva coronavirus, fabricat în Rusia, într-o săptămână şi jumătate. Astfel , Ungaria va fi primul stat membru UE care îşi anunţă intenţia de a obţine vaccinul Sputnik V susţinut de Kremlin, relatează Financial Times.

Aflat în carantină, după ce s-a infectat cu Covid-19, Peter Szijjarto, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului, a declarat miercuri seară prin legătură video, că ţara sa se află în „negocieri avansate” pentru obţinerea vaccinului de la Moscova, scrie și Mediafax.

Achiziţia vaccinului de către Budapesta şi intrarea acestuia pe piaţa UE ar reprezenta o victorie simbolică pentru vaccinul rus Sputnik V, care a fost criticat de unii specialişti din cauza ritmului rapid de aprobare şi a informaţiilor limitate cu privire la eficacitatea acestuia.Sputnik V nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE, for care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice, printre care şi Pfizer-BioNTech, pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze.

Ungaria a impus săptămâna trecută o carantină mai strictă decât în prima fază a pandemiei, cu o interdicţie totală de circulaţie între orele opt seara şi cinci dimineaţa, iar marţi a fost aprobată şi o nouă stare de urgenţă pentru 90 de zile. Conform Worldometer, țara vecină înregistrase până vinery puțin mai mult de 131.000 de infectpri de la debutul pandemiei, 2883 de maghiari pierzând lupta cu virusul din China în acest interval.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий