Volodymyr Zelenski: „Democrația trebuie să dețină calitatea de lider global”

21 05 F 3

Președintele Volodymyr Zelenski, luând cuvântul în fața liderilor G7 în Japonia, a mulțumit pentru sprijinul Ucrainei și s-a adresat fiecăruia în parte, comunică Oficiul Președintelui Ucrainei. În discursul său șeful statului ucrainean a subliniat: „În timpul războiului, Ucraina a participat de șase ori la întâlnirile G7, dar online. Dar a sosit momentul  pentru o mulțumire deosebită. Împreună cu dumneavoastră, cu toți aliații și partenerii noștri au atins un astfel de nivel de conlucrare, care asigură luarea în considerare a democrației, a dreptului internațional, a libertății. În lume a fost intenția de a ignora și desprețui cea  ce noi prețuim. Acum aceasta este imposibil. Puterea noastră crește. Fiecare care dorește să recurgă la agresiune împotriva unei țări democratice, deja vede care va fi răspunsul. Și cu cât mai mult vom conlucra, cu atât mai mică va fi verosimilitatea că altcineva din lume va porni pe calea Rusiei. Oare aceasta este suficient? Democrația are nevoie de mai mult. Consider că e nevoie ca democrația să dețină calitatea de lider global. Aceasta este principalul ce putem asigura prin conlucrarea noastră”.

Potrivit lui Zelenski, când sistemul de apărarea antiaeriană  din Ucraina va fi în stare să apere orașele ucrainene, lumea va vedea ce scut aerian este în stare să creeze democrația. El a mulțumit liderilor pentru ajutor acordat în vederea întăririi sistemului de apărare antiaeriană, salvând de   rachetele rusești mii de vieți ale ucrainenilor.

Șeful statului a accentuat asupra importanței pregătirii piloților pe aeronave moderne, precizând că un scut aerian poate fi mai eficient numai atunci, când sistemele de apărare antiaeriană sunt completate cu aeronave moderne.

Liderul ucrainean a apelat aparte la fiecare dintre liderii G7, iar în final le-a mulțumit tuturor pentru susținerea formulei de pace lansată de Ucraina, scrie „Ukrainska pravda”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий