Volodymyr Zelenski: „Nimeni în lume nu vrea să audă minciunile rusești”

epaselect epa10323294 Firefighters work at the site of an apartment block destroyed by shelling in Vyshhorod, near Kyiv (Kiev), Ukraine, 23 November 2022, amid Russia's invasion. At least four people were killed and 27 others injured as a result of Russian shelling hitting the Vyshhorod district, Kyiv Oblast Police Chief Andrii Nebytov said on telegram. According to a statement by Ukraine's national power supply Ukrenergo on 23 November, power outages were reported across all of the regions of the country following a series of Russian missile strikes targeting the country's critical infrastructure. Russian troops on 24 February entered Ukrainian territory, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/OLEG PETRASYUK 
Dostawca: PAP/EPA.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, este sigur că nimeni în lume nu vrea să audă minciunile Federației Ruse.  „Tocmai ce am apelat la Consiliul de Securitate al ONU  și am cerut să se reacţioneze. Să se reacţioneze la teroarea rusească. Un jilţ în Consiliul de Securitate este încă ocupat și de acolo au încercat să spună ceva. Sunt sigur că nimeni în lume nu vrea să audă minciunile rusești. În realitate, acest jilţ este gol”, a subliniat Volodymyr Zelenski în adresarea sa  video către Consiliul de Securitate al ONU, relatează Ukrinform.

Președintele a adăugat că în toată țara sunt desfășurate „Puncte de neînvins” pentru a-i susţine pe oameni, a furniza căldură, electricitate și comunicații. Și Rusia cheltuiește 67 de rachete pentru a nimeri în punctele vitale ale oamenilor din Ucraina și provoacă o întrerupere totală de curent electric. În afară de aceasta, șeful statului a menționat că la 23 noiembrie, alți 36 de ucraineni au fost eliberaţi din prizonierat – 35 de militari și un civil. „În ciuda tuturor, ne salvăm oamenii și cu siguranță îi vom întoarce pe toți — prizonieri și deportați. Acest lucru demonstrează foarte clar totul – despre noi și despre ei. Și le mulțumesc tuturor celor care asigură acest lucru cu curajul și eficienţa lor. Slavă Ucrainei!», a subliniat Președintele.

După cum s-a comunicat, la 23 noiembrie trupele ruse au efectuat din nou un bombardament masiv al Ucrainei, lovind infrastructura și blocurile locative. Sunt morți și răniți. Tirurile inamice au dus la o întrerupere temporară a funcţionării tuturor centralelor nucleare, a majorității centralelor termice și a centralelor hidroelectrice.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

Добавить комментарий