Zelenski pleacă la conferința de la Glasgow, Putin – nu

20 10 2021 ИНФО 1

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa la conferința privind climatul de la Glasgow, însă partea rusă va fi reprezentată la acest forum, a declarat secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, informează publicația ucraineană „Evropeiska pravda” cu referire la TASS.  „Trebuie să clarificăm în ce format se poate recurge la videoconferință, în ce moment etc. Există mai mulți factori și noi trebuie să-i discutăm cu organizatorii conferinței”, a răspuns secretarul de presă la întrebarea dacă Putin va lua cuvântul la conferință.

În perioada 31 octombrie – 12 noiembrie la Glasgow va avea loc cea de a 26-ea Conferință a părților Convenției cadru a ONU privind schimbările climatice.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, planifică o vizită în Marea Britanie pentru a participa la această conferință. Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat miercuri că posibil să aibă loc anumite întâlniri bilaterale, cu „agenda clasică pentru Ucraina”: reglementarea conflictului din estul țării, deocuparea Crimeii, apărarea drepturilor deținuților politici și securitatea energetică a Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий