Zelenski propune „pușcăria pe viață” pentru șoferii implicați în accidente mortale

680_5f0c4397ba07e

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este pentru instituirea detenției pe viață drept sentință pentru șoferii implicați în accidente rutiere, soldate cu moartea unei sau mai multor persoane. Asta deoarece actualul cadru legal privind pedepsele, în asemenea cazuri, nu a schimbat situația accidentală de pe străzile din țară.

Într-o ședință cu Cabinetul de miniștri, Zelenski a subliniat importanța modificării legislației, cu aplicarea unor sancțiuni dure, în special, pentru șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate.

Propunerea președintelui vine pe fondalul ultimelor noutăți tragice. Pe data de 12 iulie, într-o suburbie a Kievului, în urma unui accident fatal, au decedat patru persoane, un copil aflându-se în stare gravă la spital.

„Vreau să exprim condoleanțe familiilor victimelor. Rog să fie oferit ajutorul necesar, inclusiv pentru tratamentul copilului”, a dispus Zelenski.

Potrivit datelor prezentate de către acesta, în prima jumătate a anului 2020, în accidente au decedat 1,5 mii de ucraineni. „Statisticile indică faptul că mai mulți oameni mor în accidente rutiere din Ucraina decât în război. Această cifră poate fi comparată cu orice epidemie”, a adăugat șeful statului.

Добавить комментарий