Zelenskii a încălcat restricțiile legate de pandemie

20200603201916-3392

Poliția din Ucraina va investiga dacă președintele Volodimir Zelenski a încălcat restricțiile antiepidemice instituite în țară mergând la o cafenea împreună cu membri ai echipei sale și cu alți funcționari în timpul unei vizite în orașul Hmelnitki.

Polemica s-a declanșat după ce o fotografie a serviciului de presă al președinției l-a arătat pe Zelenski bând o cafea într-un local, în condițiile în care restaurantele și cafenelele în spații închise vor putea redeschide în Ucraina abia începând de 5 iunie, în cadrul măsurilor de relaxare graduală a restricțiilor menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit agenției UNIAN, viceministrul de interne Anton Gherascenko a semnalat presei ca poliția va examina această chestiune, dar a adăugat că „pentru a vedea dacă președintele și cei care l-au însoțit sunt vinovați este necesar să înțelegem contextul general al situației”.

De menționat că amenzile pentru încălcarea restricțiilor antiepidemice ajung  până la 17.000 de grivne.

Președintele Zelenski a declarat joi ca este „pregătit” să plătească o amendă dacă va rezulta că a încălcat restricțiile, dar mai spune că a intrat în acea cafenea „la invitația” proprietarului.

La rândul sau, ministrul adjunct al sănătății, Viktor Liasko, este de părere că președintele nu a încălcat nici o regulă, întrucât se afla acolo într-o vizita de lucru și patronul cafenelei a dorit să-i arate cum a pregătit localul pentru a se conforma regulilor sanitare ce vor trebui respectate la redeschidere.

Lasă un răspuns