ZIUA DE NAŞTERE 1 MAI. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 1 mai 3

1 mai – ziua ironicului înnăscut

Puncte forte: calm, realist, ironic.

Puncte slabe: letargic, fără menajamente.

Nativii lunii mai sunt plăcuți, se bucură de multă atenție. Sunt capabili de sentimente profunde și sunt înzestrați atât cu frumusețe interioară, cât și exterioară. Persoanele născute în mai pun mare preț pe exprimarea liberă și au înclinații spre meseriile artistice, precum muzician, actor sau scriitor. Pun foarte mare preț pe prieteni, dar au, în același timp, o nevoie exagerată să fie singuri. Oamenii născuți în această lună sunt încăpățânați și se enervează repede. Dar, reușesc să-și găsească liniștea când stau singuri, în natură (Secretul numerelor).

Cei născuţi pe 1 mai au un talent deosebit de a urmări ceea ce se întâmplă în jurul lor şi de a-şi expune părerile despre ceilalţi. Nativii zilei de 1 mai nu sunt foarte vorbăreţi, dar au o manieră foarte specială de a-şi impune părerile. Datorită faptului că declaraţiile lor sunt la obiect, concise şi uneori polemice, cei născuţi astăzi nu lasă loc de îndoială.

Nativii sunt sinceri şi foarte interesaţi de ceea ce se întâmplă cu cei din jur. Chiar şi cei mai timizi iau măsuri în cadrul familiei, activităţii profesionale sau grupului social din care fac parte. Cei născuţi astăzi nu sunt întotdeauna uşor de suportat şi nici nu caută în mod special să intre în graţiile celor din jur. Totuşi, sunt respectaţi pentru onestitatea lor şi, de obicei, abordează cu sinceritate problemele importante pentru ei. Ei sunt principiali  în dragostea lor pentru armonie şi frumos. Faptul că nu prea ies din standardele lor obişnuite poate provoca certuri cu cei din jur. Totuşi, nativii demonstrează capacitatea de a evita confruntările de dragul păcii şi liniştii.

Arma de apărare majoră folosită de persoanele născute pe 1 mai împotriva celor care le-ar putea perturba liniştea este reprezentată de agerimea lor ascuţită şi simţul umorului, foarte bine dezvoltat. Tendinţa lor de a supraveghea şi de a observa tot ce îi înconjoară le furnizează multă muniţie în acest sens. Prin talentul de a părea umili, nativii acestei zile reuşesc de obicei să câştige respectul cercului social din care fac parte. Nefiind exagerat de intelectuali, ei au obiceiul de a critica şi afişează dispreţ pentru generalităţi şi falsuri.

Cei născuţi astăzi sunt sexuali, preferă bucatele gustoase, hainele frumoase. În general, cei născuţi astăzi nu vor risca prea mult, dar vor manifesta bun simţ în sprijinirea câştigătorului. Totuşi, acest bun simţ nu se manifestă şi pe tărâmul dragostei. Adesea, acesta este domeniul în care ei demonstrează o lipsă de judecată, ajungând chiar până la a-şi alege în mod constant parteneri nepotriviţi. O explicaţie în acest sens ar putea fi faptul că în general ei sunt orbiţi de iluziile romantice.

În majoritatea celorlalte domenii, nativii zilei de 1 mai sunt persoane pragmatice şi cu picioarele pe pământ. Ei nu fac aceleaşi greşeli majore în cazul activităţii profesionale, negocierilor financiare, sau  exprimărilor artistice. În acest sens, ei sunt foarte greu de păcălit. Nefiind foarte grăbiţi să obţină succese personale, cei născuţi pe 1 mai vor aştepta adesea ani buni până vor reuşi să le obţină. Totuşi, dacă vor profita de şansa ce li se oferă o dată în viaţă, fericirea va fi garantată. Destul de des, însă, persoanele născute pe 1 mai lasă acel moment să treacă, mai ales datorită precauţiei exagerate şi faptului că nu au curajul să îndrăznească.

SFATURI:  În dragoste, încearcă să fii mai realist. În ceea ce priveşte stilul de viaţă ai curajul să priveşti în viitor. Odată ce ţi-ai proiectat planurile, nu uita să le pui în aplicare. Asumă-ţi riscul necesar la momentul potrivit pentru a reuşi să avansezi în viaţă.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий