3800 de civili ucraineni torturați de ruși – date oficiale

22 12 F 4

Ofițerii de aplicare a legii dețin în prezent informații despre 3.800 de civili care au fost torturați de ruși.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale,  „Fiecare zi în captivitate este o altă zi de tortură și violență. La ora actuală există oficial 3.800 de civili care au fost torturați de ocupanți. Cu toate acestea, este posibil ca cifrele complete să fie mult mai mari. Peste 1.100 de proceduri penale privind tortura sunt în prezent în curs de investigare. Peste 80 de persoane au fost notificate ca fiind suspecte, dintre care 18 au fost deja condamnate”.

Procurorul general Andrii Kostin consideră că este necesar să se acționeze urgent și decisiv pentru a colabora în vederea creării unui mecanism internațional eficient pentru eliberarea persoanelor deținute ilegal și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care au comis aceste crime.

Separat, serviciul de presă a precizat că Procuratura Generală s-a alăturat campaniei „All They Want for Christmas is Freedom” (Tot ce vor de Crăciun este libertatea), care are ca scop să atragă atenția lumii asupra problemei detenției de către Rusia a prizonierilor civili ucraineni. Aceasta este o inițiativă a Centrului pentru Libertăți Civile și a proiectului Assisto. „Rusia reține ilegal mii de civili ucraineni. Astăzi, în ajunul Crăciunului, o perioadă de speranță și unitate, facem apel la lume să-și amintească de ei și să depună toate eforturile pentru a-i elibera și a-i întoarce în țara lor”, a declarat Kostin.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий