Ministrul român de Externe: Atacurile Rusiei asupra porturilor de la Dunăre sunt o crimă de război

2 14 F 14
Luminița Odobescu a reamintit că unele dintre porturile ucrainene, care suferă în mod regulat de pe urma atacurilor aeriene rusești, sunt situate în apropierea teritoriului românesc, de cealaltă parte a Dunării, și că în România au fost deja găsite epave ale unor drone de atac rusești. „Atacurile rusești împotriva infrastructurii civile, inclusiv a porturilor de pe Dunăre, foarte aproape de granița cu România, sunt crime de război. Ceea ce face Rusia lângă granița noastră subminează economia ucraineană, securitatea alimentară, inclusiv la nivel global, și navigația civilă în Marea Neagră”, a declarat ministrul român de Externe. Ea a mai adăugat că țara noastră va continua să ajute Ucraina în ceea ce privește tranzitul de cereale și a precizat că până acum au fost transportate până la 25 milioane tone de cereale prin „rutele de solidaritate ale României.
„Lucrăm îndeaproape cu guvernul ucrainean, Comisia Europeană și partenerii pentru a crește capacitatea de tranzit de la 2 la 3-4 milioane de tone până la sfârșitul anului”, a mai spus Luminița Odobescu.
Reamintim că atacul nocturn al dronelor rusești din 26 septembrie a vizat infrastructura portuară și de frontieră din regiunea Odesa. De asemenea, în timpul atacului cu drone în sudul regiunii Odesa, a fost avariată trecerea cu feribotul Orlivka-Isaccea dintre Ucraina și România.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий