Marcel Ciolacu, despre Patriot pentru Ucraina: „Mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm în mobilizarea împotriva dictatorului Putin”

Premierul României, Marcel Ciolacu, spune că dificultățile din discuția privind furnizarea de către țara sa a sistemului Patriot către Ucraina nu exclud încă un astfel de scenariu. De asemenea, el și-a exprimat satisfacția față de reacția Rusiei la astfel de planuri, relatează RBK-Ucraina cu referire la interviul acordat de Premierul român la Digi24.
Răspunzând la o întrebare privind opinia ministrului Apărării cu privire la necesitatea României de sisteme Patriot, ca poziție exactă de a nu le furniza Ucrainei, Ciolacu a spus că o astfel de concluzie este prematură. „Decizia va fi luată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, cum este și normal”, a spus Premierul. Totodată, el a adăugat că a discutat cu Președintele României pe această temă, dar nu a vrut să dezvăluie detalii. „În schimb am văzut reacția Moscovei… transmis voalat la adresa României. Cu alte cuvinte, posibila decizie a României îngrijorează foarte mult Moscova. Dar Rusia nu va ataca România”, a subliniat Ciolacu.
El a mai amintit că țara sa este un membru activ al NATO și că, în mod evident, Rusia nu are nici resursele și nici motivele pentru a ataca România în acest moment. „Repet, nu există temeri că Rusia ar putea ataca România acum — este ilogic să facă acest lucru. Sunt mulțumit de reacția Moscovei. Înseamnă că deciziile noastre au greutate și că se tem că lumea se va mobiliza împotriva dictatorului Putin”, a conchis Marcel Ciolacu.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий