Macron avertizează asupra pericolului slăbirii sprijinului pentru Ucraina

27 5 Ф 9

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat lumea împotriva slăbirii sprijinului acordat Ucrainei în apărarea sa împotriva Rusiei.

El a declarat acest lucru în timpul vizitei sale în Germania, relatează Tagesschau. Astfel, în timpul unei întrevederi cu Președintele german, Frank Steinmeier, la Berlin, Macron a spus că atunci când se vorbește despre pace, trebuie să se înțeleagă că este vorba despre capacitatea țării de a-și apăra granițele și suveranitatea. „A fi de partea păcii astăzi înseamnă să le dăm putere celor care sunt de partea adevărului. Pacea nu este o respingere a principiilor. Pacea înseamnă a da unei țări capacitatea de a-și apăra granițele și suveranitatea», a declarat Macron.

În același timp, Steinmeier a precizat că asistența acordată Ucrainei nu ar trebui să fie oprită. De asemenea, el a adăugat că cooperarea dintre Germania și Franța va contribui la depășirea provocărilor geopolitice cu care se confruntă Europa. În special, acesta se referă la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și la războiul din Gaza.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий