Momente semnificative ale săptămânii

23 6 F 8

Rușii pregătesc o ofensivă asupra orașului Borova. Putin a refuzat să retragă trupele ruse din Ucraina ca o condiție pentru negocieri și a semnat un acord de parteneriat strategic cu Kim Jong-Un. SUA au declarat că vor face tot posibilul pentru a opri furnizarea de arme din Iran și RPDC către Rusia. Consiliul UE a confirmat începerea negocierilor cu Ucraina și Moldova privind aderarea la UE.

Drona navală ucraineană Stalker 5.0 a fost prezentată la Odesa. Aproximativ 15 sisteme rusești de apărare antiaeriană au fost lovite în Crimeea în două luni. Franța va instrui 26 de piloți militari ucraineni pe avioane F-16 în doi ani.

303 cazuri de violență sexuală legată de război sunt înregistrate în Ucraina.  Zelenski semnează lege privind o zonă unică de Roaming cu UE și privind subvențiile pentru librării.

Imaginile, selectate de Audiovizualul public ucrainean, oglindesc câteva momente semnificative din săptămâna care se încheie.

Leonid lângă casa sa din satul Cistovodivka de lângă Izium, 13 iunie 2024. Leonid este mezinul  unei familii numeroase care a supraviețuit ocupației rusești din regiunea Harkiv în 2022. Părinții au economisit alimente, au plantat cartofi în grădină din coji și nu au putut să cumpere încălțăminte pentru copiii lor timp de șase luni.

Un soldat ucrainean așteaptă într-un transportor blindat M113 pentru a fi trimis la o poziție de luptă în regiunea Donețk, 19 iunie 2024.

TOPSHOT - A Ukrainian soldier waits inside a US-made M113 armoured personnel carrier to depart for the front in an undisclosed area in the Donetsk region, on June 19, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP) (Photo by ROMAN PILIPEY/AFP via Getty Images)

Absolvenții dansează un vals în adăpostul antiaerian al Gimnaziului nr. 21 din Harkiv, 19 iunie 2024. În acest an, 22 de elevi au absolvit Gimnaziul nr. 21. Șaisprezece dintre ei au venit la serata de absolvire, iar alți șase au studiat online, aflându-se  în străinătate.

23 6 F 10

Fanii din Kiev reacționează la un gol marcat în poarta echipei naționale a Ucrainei în timpul meciului de fotbal România — Ucraina, 17 iunie 2024. Echipa ucraineană a pierdut cu scorul de 3-0.

Ukraine fans are reacting as they are watching the Romania v Ukraine match in Kyiv, Ukraine, on June 17, 2024 (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images).

Adolescenți stau pe un monument al unui tanc sovietic T-34 din perioada celui de-al Doilea Război Mondial în Piața Constituției din Harkiv, 19 iunie 2024.

23 6 F 12

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

 

Добавить комментарий