„Dezamăgire”. Șevcenko reacționează pentru prima dată la performanța Ucrainei la Euro 2024

5 7 F 1
Președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andrii Șevcenko, a recunoscut că a fost dezamăgit de performanța echipei naționale a Ucrainei la Campionatul European din 2024. Echipa națională a pierdut primul meci în fața României, apoi a învins Slovacia și a remizat cu Belgia, terminând pe locul 4 în grupă și nereușind să se califice în play-off.
„Există multă dezamăgire pentru că grupa a fost favorabilă pentru noi și mă așteptam la mai mult. Dar am făcut o greșeală în abordarea noastră. A fost prea multă presiune asupra echipei în meciul cu România? Nu știu ce s-a întâmplat, dar realitatea este că jucătorii nu au fost în joc”, a declarat Șevcenko, citat de Corriere della Sera.
Andrii Șevcenko nu vede nicio coincidență în faptul că singura victorie a venit în ziua în care Volodymyr Zelenski s-a adresat echipei prin video. „Desigur, Președintele a transmis un mesaj foarte pozitiv care i-a inspirat pe jucători. Echipa și-a dat seama că a eșuat în primul meci și a fost complet diferită. A fost o reacție de mândrie a echipei care joacă pentru țară aflată în război”, a spus Șevcenko.
Șeful FFU a reamintit că jucătorii echipei naționale ucrainene sunt alături de suferința poporului.
„Mentalitatea noastră nu este să ne plângem, ci să căutăm soluții. De la începutul războiului, am suferit. Sunt jucători care și-au pierdut nu doar casele, ci întregul oraș din care provin. Dar aceasta este o scuză. Realitatea noastră acum este că fie mergem înainte și ne adaptăm”, a concluzionat Șevcenko.
După cum relatează OBOZ.UA, naționala de fotbal a Ucrainei a devenit prima echipă din istoria Campionatului European care nu a reușit să se promoveze din grupă cu patru puncte. Jucătorii noștri au ocupat ultimul loc – patru – în Grupa E și au părăsit Euro 2024.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий