Laptopuri de la o fundație de binefacere

9 7 F 1

Colegiul de Medicină din Noua Suliță a primit 5 laptopuri pentru clasa de informatică. Laptopurile au fost înmânate instituției de învățământ de către Oleksiiy Boiko, președintele Consiliului Regional Cernăuți.

„Datorită cooperării noastre strânse cu Fundația caritabilă „Cu inima curată”, care ajută copiii din Ucraina de mulți ani, avem ocazia să modernizăm clasa de informatică a acestui Colegiu de Medicină. Studenții  lui vor putea nu numai să stăpânească elementele de bază ale informaticii, ci și să învețe cum să lucreze în sistemul E-Health, să redacteze rețete electronice și să ducă evidența pacienților.  Acesta este primul lot de echipamente de la binefăcători. Îl așteptăm pe următorul în viitorul apropiat. Sunt recunoscător filantropilor Vasyl Vyșyvaniuk și Lilia Bortici pentru cooperarea lor strânsă”, a declarat Oleksii Boiko.

Anterior, în timpul unei vizite de lucru la Colegiul de Medicină, președintele Consiliului Regional Cernăuți a luat cunoștință de activitatea instituției de învățământ, de condițiile în care lucrează studenții și profesorii. Apoi, directorul, Irina Placinta, l-a informat despre problemele care urmează să fie rezolvare. În special, a fost vorba despre modernizarea clasei de informatică în care studenții din anii I și II studiază informatica și informatica medicală.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий