Construcția unei căi ferate europene de la Lviv la granița cu România prin Cernăuți

10 8 А 3

Acest lucru a  fost confirmat în cadrul Congresului autorităților locale și regionale de pe lângă Președintele Ucrainei care a avut loc la Hotin, informează Administrația Militară Regională Cernăuți. În al treilea trimestru al anului 2024, vor începe lucrările de argumentare tehnico-economică pentru proiectul de construire a unei căi ferate înguste (standard european) în adâncul teritoriului Ucraina.

La 16 iulie, Comitetul director al Mecanismului „Conectarea Europei” (CEF) al Uniunii Europene a aprobat un proiect de reconstrucție a instalațiilor feroviare cu construirea unui ecartament de 1435 mm și electrificare pe secțiunea Lviv — Cernăuți — Vadul Siret — frontiera de stat. Bugetul total al acestuia este de 85,91 milioane euro, iar CEF va furniza 42,95 milioane euro către Ukrzaliznyția (Căile Feroviare Ucrainene).

Acesta este un proiect extrem de important care va integra sistemul feroviar ucrainean în complexul de transport unic al Uniunii Europene. Proiectul va fi implementat în două etape. Prima este construcția căii ferate Cernăuți-Vadul-Siret. Până la sfârșitul anului, ar trebui elaborat un studiu de fezabilitate pentru acest proiect și vor începe principalele lucrări pregătitoare pentru punerea sa în aplicare, se arată în document.

Congresul autorităților locale și regionale de la Hotin a discutat, de asemenea, despre dezvoltarea infrastructurii de frontieră și de transport la frontiera ucraineano-română, creșterea capacității instituționale și financiare a comunităților montane, asigurarea funcționării sectorului educației în condițiile legii marțiale, dezvoltarea unei rețele de asistență pentru reabilitare și creditarea ipotecară.

La reuniune au participat reprezentanți ai Oficiului Președintelui Ucrainei, ai guvernului, parlamentari și șefi ai comunităților din regiune.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий