Analist ucrainean: Aberațiile lui Putin pot fi crezute doar în Rusia

5 9 b 6
În ajunul summit-ului pentru pace, dictatorul rus a cerut Ucrainei să renunțe la toate teritoriile ocupate și să „dea” Rusiei regiunile Zaporijjia și Herson. Putin a declarat că ar fi mulțumit cu „statutul neutru, nealiniat, nenuclear, cu demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.
Astăzi, însă, dictatorul a uitat despre „denazificare și demilitarizare” și s-ar putea crede chiar că pofta lui pentru aceasta a scăzut după operațiunea din regiunea Kursk. Dar oare așa stau lucrurile? Vrea Putin negocieri reale? – s-a întrebat Volodymyr Fesenko, politolog și președinte al consiliului director al Centrului „Penta” pentru Studii Politice Aplicate.
Volodymyr Fesenko a observat că Putin face declarații despre disponibilitatea sa pentru „discuții de pace” pentru a-i liniști pe ruși și pe Occident. „Cred că acestea sunt semnale suplimentare către Occident, parțial către societatea rusă, o parte a căreia este speriată de escaladarea războiului. Iar Putin demonstrează că suntem gata să luptăm și să învingem Ucraina, dar suntem gata și să negociem în condițiile Rusiei.
Volodymyr Fesenko a remarcat că, după teroarea cu rachete din Harkiv, Poltava, Kiev, Zaporijjia și Lviv, distrugerea orașelor și satelor din regiunea Donețk, dictatorul rus vorbește cinic despre un fel de „protecție a ucrainenilor”. „Putin, pe de o parte, pretinde că „protejează ucrainenii” — acesta este cinism și ipocrizie, el ucide. Este o apărare foarte interesantă — el apără atunci când ucide”, a spus Fesenko.
Volodymyr Fesenko a remarcat că aberațiile lui Putin pot fi crezute doar în Rusia. „Dar toate aceste afirmații și falsuri nu pot funcționa decât pentru proști, pentru plebea rusă care este drogată de televiziunea rusă. Ei iau în serios aceste prostii. Dar în Ucraina, în Occident, nu sunt luate în serios. De aceea Putin este aici în rolul unor extratereștri care trăiesc într-o dimensiune paralelă. Putin nu știe nimic despre ucraineni sau despre Ucraina. Pentru ruși, acest lucru poate avea un efect oarecare, dar pentru alții – nu”, a explicat el.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий