În regiunea Cernăuți masivul cu culturi de toamnă va ocupa o suprafață de 52,9 mii hectare

9 9 F 3

Încă la sfârșitul lunii iulie, în regiunea Cernăuți a început semănatul culturilor de toamnă pentru recolta din 2025. În septembrie, agricultorii bucovineni au început, de asemenea, să semene și culturile cerealiere de toamnă. Lucrările au început cu o săptămână mai devreme decât anul trecut. În special, grâul și orzul de toamnă sunt semănate în gospodăriile din raioanele  Nistru și Cernăuți.

La 5 septembrie, potrivit datelor Administrației Militare Regionale Cernăuți,  în regiune erau însămânțate 10,9 mii de hectare de culturi de iarnă, ceea ce reprezintă 20,6% din suprafața planificată. Dintre acestea, 9,8 mii hectare au fost însămânțate cu rapiță de toamnă (76% din prevederi) și 1,1 mii hectare (2,8%) cu culturi cerealiere de toamnă.

În prealabil, suprafața totală ocupată cu culturi de toamnă pentru recolta de anul viitor este estimată la 52,9 mii hectare (101,7% față de indicele din 2024). Dintre acestea, 40 de mii de hectare vor fi rezervate pentru culturile cerealiere de toamnă, ceea ce este aproape la nivelul din 2024, și 12,9 mii de hectare (108,4% până în 2024) pentru rapița de toamnă.

Lunile iulie și august ale acestui an au fost destul de secetoase. Prin urmare, în funcție de condițiile meteorologice, structura suprafețelor de culturi de toamnă poate fi modificată.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий