Ucraina va deschide noi oficii consulare în Slovacia și România

22 9 А 7

Ucraina va deschide noi oficii consulare în Slovacia și România pentru a asigura protecția drepturilor și intereselor ucrainenilor care locuiesc sau se află în aceste țări. Acest lucru a fost anunțat de ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiga, informează Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei.

Ministerul de Externe a menționat că această deschidere de consulate face parte dintr-o „strategie mai largă” de aprofundare a cooperării cu „vecinii europeni” ai Ucrainei. „Partenerii slovaci și români nu numai că sprijină Ucraina în lupta sa pentru suveranitate, dar sunt și pregătiți să participe activ la procesul de reconstrucție postbelică a țării noastre”, se menționează în comunicat.

La 18 septembrie, ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiga, în urma unei întrevederi cu omologul său român, Luminița Odobescu, la București, a propus examinarea posibilității unui patronaj românesc al uneia dintre regiunile Ucrainei în contextul reconstrucției și redresării postbelice.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

Добавить комментарий