Discursul lui Zelenski la ONU: principalele declarații ale Președintelui Ucrainei la Summit-ul Viitorului

24 9 А 2

La 23 septembrie, la sediul ONU din New York a început Summit-ul Viitorului. Volodymyr Zelenski a făcut apel la toate națiunile să sprijine Ucraina pentru un viitor pașnic, transmite Audiovizualul public ucrainean.  Șeful statului a subliniat că vom construi un viitor real. Ucraina depune toate eforturile pentru a se asigura că toate națiunile sunt unite. Președintele a subliniat că nu ne opunem doar instabilității, ci și facem totul pentru a nu submina unitatea globală.

Am lucrat la Pactul viitorului. Rusia a acționat din nou distructiv, așa cum face întotdeauna, împotriva tuturor inițiativelor globale care protejează eficacitatea Cartei ONU. El și-a exprimat recunoștința față de toate țările care și-au oferit ideile utile pentru viitor. „Lumea are nevoie de dezvoltare durabilă. Spun acest lucru în calitate de Președinte al Ucrainei, o țară care se confruntă cu agresiunea colonială brutală a Rusiei”,  a subliniat Zelenski. El a adăugat: „Știm cât de mult poate realiza unitatea globală aici, prin summit-uri pașnice pentru Ucraina, unde încercăm să învingem distructivitatea Rusiei și a aliaților săi. Acum ne pregătim pentru cel de-al doilea summit al păcii cu partenerii noștri pentru a acționa în mod consecvent în conformitate cu formula pentru pace. Lucrăm pentru securitate, securitate energetică și pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru teroarea sa”.

El a mai spus că în viitor Ucraina va aborda toate celelalte puncte ale formulei de pace, inclusiv eliberarea prizonierilor. El a menționat că statul nostru pregătește în prezent un document pentru a-l prezenta la cel de-al doilea Summit al păcii. „Facem apel la toate celelalte națiuni să sprijine Ucraina pentru un viitor pașnic. Putin a furat deja multe, dar nu va fura niciodată viitorul pentru lume. Sunt sigur de acest lucru”, a accentuat Volodymyr Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий