Din topul ştirilor

22 01 2021 LC TOP 1

Reforma administrativă a cauzat şi reformarea serviciului de protecţie socială a populaţiei, buna organizare a căruia va fi o îndatorire a comunităţilor teritorial unite. La Centrul pentru dezvoltarea economică a Comunităţii Teritorial Unite Mămăliga a avut loc o întâlnire de lucru în vederea acordării ajutorului metodic privind protecţia socială a populaţiei şi apărarea drepturilor copiilor. La întâlnire au participat directorul-adjunct al Departamentului protecţia socială a populaţiei din cadrul ARS Cernăuţi, Olga Andriiva, directorul Centrului regional de servicii sociale, Svitlana Bostan, adjunctul şefului Serviciului referitor la problemele copiilor al ARS Cernăuţi, Ina Savisko, primarul Comunităţii Teritorial Unite Mămăliga, Arcadie Şova, specialişti ai serviciului respectiv din Comunitate. Au fost discutate problemele privind trecerea la realizarea Programului „Comunitatea socială”, serviciile sociale de bază, familia patronată, crearea serviciului referitor la problemele copiilor şi a altor subdiviziuni de structură. Urmează să fie numită o persoană care să răspundă de protecţia socială în Comunitate, se menţionează pe site-ul Comunităţii Teritorial Unite Mămăliga.

***

La 25 ianuarie, în ziua naşterii vestitului artist şi cântăreţ sovietic, Vladimir Vîsoţki, în Palatul „Octombrie” din Kiev va avea loc concertul „Eu, desigur, mă voi întoarce…”. În cadrul acestui program de concert va evolua actorul şi interpretul din Bucovina, Myhailo Griţkan. Copământeanul nostru, care îl consideră pe Vladimir Vîsoţki un îndrumător al său, a contribuit la organizarea acestui concert. „În fiecare an, de ziua naşterii lui Vladimir Vîsoţki, am organizat concerte dedicate lui. De cele mai multe ori ele aveau loc în restaurante nu prea mari din Harkiv, Kiev, Dnipro, iar anul acesta îi vom aduna pe admiratorii talentului lui Vladimir Vîsoţki în Palatul „Octombrie” din capitală”, a accentuat Myhailo Griţkan într-un interviu pentru „Pogliad”. Interpretul bucovinean a mai precizat că a avut fericirea să-l cunoască pe Vladimir Vîsoţki în viaţă, iar în prezent este un bun prieten cu fiul şi nepotul legendarului actor şi cântăreţ.

22 01 2021 LC TOP 2

***

Comunitatea Teritorial Unită Ciudei are parteneriat cu localitatea Vicovu de Jos, judeţul Suceava. În preajma sărbătorilor de iarnă Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Arboroasa” din Vicovu de Jos a organizat un concurs de colinde pentru copii şi tineri din aceste două comune înfrăţite în regim online. După încheierea sărbătorilor, au fost desemnaţi învingătorii. Au fost acordate două premii întâi: unul pentru colindătorii din Vicovu de Jos, iar altul, în sumă de 2.100 grivne – pentru colindătorii din cotul Vatra Satului din Ciudei –  copii din familiile Velea, Frunză, Bandură. Premiul doi l-au câştigat copiii din Budeneţ: Ilie şi Elisaveta Ghiminciuc şi Sabina Paladi. Lor li s-a acordat un premiu bănesc de 1.400 grivne. Premiul pentru locul trei şi 700 grivne a intrat în posesia unui grup de colindători din Ciudei.

22 01 2021 LC TOP 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий