Amânarea aplicării pedepselor! Noi privilegii pentru proprietarii de „eurorable”

76_original-752x440

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a propus Radei Supreme să adopte un proiect de lege care ar amâna amenzile pentru proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare străine. Acest lucru a fost anunțat la un briefing de către vicepreședintele Administrației Prezidențiale, Ruslan Riaboșapka. „Din păcate, în țara noastră nu toată lumea își poate permite un autoturism nou. În acest sens, Președintele a făcut apel la Parlament să examineze un proiect de lege care propune amânarea pentru încă 90 de zile a impunerii sancțiunilor pentru proprietarii de mașini străine, care nu au reușit să legalizeze la timp autovehiculele”, a explicat oficialul. Riaboșapka a adăugat că în următoarele 90 de zile va fi propus un nou mecanism pentru soluționarea acestei chestiuni. „Potrivit informațiilor colegilor de la Ministerele Infrastructurii și de Interne, în Ucraina sunt înregistrate între 600 – 800 mii de autoturisme străine nevămuite. Este o chestiune dureroasă, astfel că Președintele a decis să se adreseze către Parlament în vederea adoptării acestei legi”, a rezumat R. Riaboșapka.

Reamintim că legea privind vămuirea mașinilor cu numere străine de înmatriculare urma să intre în vigoare la 24 mai a.c. Ulterior a fost amânată pentru 22 august. Potrivit legii, pentru depășirea perioadei de ședere în țară șoferii riscă amenzi drastice sau confiscarea autovehiculului. Valoarea amenzilor depinde de durata întârzierii șederii și variază de la 8,5 mii la 170 mii de grivne.

De menționat că domnul Mihai Grosu, candidat în deputați pentru Rada Supremă (Circumscripția electorală nr. 203), a declarat la o întâlnire cu jurnaliștii că Legea despre înmatricularea mașinilor cu numere străine trebuie reexaminată. „În calitate de parlamentar voi aborda chestiunea privind reducerea substanțială a taxelor percepute la vămuirea mașinilor cu numere de înmatriculare străine. Legalizarea mașinilor Clasa A nu trebuie să depășească 1000-1500 euro, iar pentru cele mai vechi – 300 euro. În aceste condiții, veniturile în Bugetul de stat vor crește, deoarece autoturismele vor deveni accesibile pentru toți cetățenii”, a menționat Mihai Grosu.

Lasă un răspuns