Cifre îngrijorătoare! De la începutul anului, la Cernăuți au avut loc 1300 accidente rutiere

1510135145_1490613390__1

Cifre îngrijorătoare! De la începutul anului 2017, în orașul Cernăuți au avut loc 1300 accidente rutiere. Despre aceasta a anunțat Serviciul de Patrulare a Poliției Naționale în regiunea Cernăuți.

Potrivit sursei, cetățenii s-au ales cu diferite traumatisme corporale în 10 la sută din numărul accidentele respective. În același timp, 10 la sută dintre accidente produse în ultima perioadă la Cernăuți, au avut loc din cauza șoferilor care s-au urcă la volan în stare de ebrietate. Totodată se menționează că autoturisme cu numere de înmatriculare străine au fost implicate în 25 la sută din accidentele produse la Cernăuți.

O bună parte din accidente a avut loc din cauza nerespectării regulilor de circulație, dar și a vitezei excesive. Șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice sunt una dintre problemele importante ce țin de siguranța rutieră. De la începutul a.c, inspectorii de poliției au prins 1600 de șoferi beți la volan.

Din cauza numărului mare de decese cauzate de accidente rutiere din țară, Prim-ministrul Volodymyr Groisman a declarat că săptămâna viitoare în Ucraina va fi creat Consiliul pentru Siguranța Rutieră.

Lasă un răspuns