Comisar militar: Mobilizarea în armată nu este planificată (VIDEO)

șvediuk

În ultima perioadă pe rețelele sociale circulă zvonuri despre interdicția cetățenilor cu vârsta de până la 45 de ani de a părăsi Ucraina, începând cu 1 ianuarie 2018. Aceste informații au fost dezmințite în cadrul unei conferințe de presă de comisarul militar al regiunii Cernăuți, Volodymyr Șvediuk. Potrivit lui, Comisariatul nu a primit nici un ordin cu privire la demararea celui de-al șaptelea val de mobilizare în armată.

„Comisariatele urmează să fie înștiințate cu trei luni înainte despre pregătirile pentru mobilizare. În prezent nu este planificată nici o mobilizare. Avem un număr suficient de militari în cadrul Forțelor Armate și militari pe bază de contract. În plus, situația actuală pe frontul din Est nu necesită anunțarea următorului val de mobilizare”, a asigurat comisarul.

În schimb, Șvediuk a dat asigurări că în caz de necesitate, Comisariatul militar este pregătit să înceapă mobilizarea în armată în orice moment. ”Mobilizarea va fi demarată doar în cazul unei agresiuni pe scară largă”, a spus comisarul militar.

Lasă un răspuns